Американски изтребители F-15 пристигнаха днес в румънската военновъздушна база Михаил Когалничану

...
Американски изтребители F-15 пристигнаха днес в румънската военновъздушна база Михаил Когалничану
Коментари Харесай

Американски F-15 пристигнаха в Румъния, за да засилят въздушното присъствие на НАТО

Американски изтребители F-15 пристигнаха през днешния ден в румънската военновъздушна база " Михаил Когалничану " в град Кампия Турзий, за да засилят въздушното наличие на НАТО в Черноморския район.

В съобщение на Алианса се показва, че американските военни водачи ще работят рамо до рамо със своите домакини и с разположения в базата италиански отряд Eurofighter, за да защитят и опазят въздушното пространство на съдружниците. Съвместните интервенции ще се реализират през интервала от 18 до 22 декември. Уточнява се, че става дума за планувано разполагане на американските самолети, което наред със дилемите по обезпечаване на въздушното наличие цели усилване на многонационалните връзки и възстановяване на оперативната съгласуемост сред съдружниците.

" Способността за бързо разполагане на съюзнически въздушни средства в поддръжка на НАТО е жизненоважна за нашата подготвеност и показва гъвкавостта на силите ", съобщи бригаден военачалник Джоел Кери, заместник-началник на оперативния щаб на съюзническото въздушно командване.

Италианските Eurofighters, които сега осигуряват подобрена система за Air Policing, ще работят от Румъния през следващите три месеца.

От 2014 година НАТО ползва ограничения за сигурност с цел да подсигурява отбраната на съдружниците по източния фланг. От Алианса показват, че част от тези ограничения е засилената система за Air Policing - тя показва солидарността, колективната решителност на НАТО и способността му да приспособява своите отбранителни задачи и възпиращата си позиция против възможни заплахи в отговор на изменящата се обстановка със сигурността.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР